Zomerexpositie Paletleden in Zwolle

17 september 2019

Van 1 t/m 19 september organiseert Palet een grote zomerexpositie in het Academiehuis in Zwolle. Naast schilderijen is keramisch en ruimtelijk werk van de leden te bezichtigen. Onderdeel van deze zomertentoonstelling is 'Verhalen Verbeeld', naar aanleiding van een boek dat HCO uitgaf in het kader van 75 jaar bevrijding. Ook Zus van Zand doet mee.

Verhalen verbeeld
Voor de tentoonstelling maakte een speciaal werk, een sjaal gebreid van kettingkjes. De sjaal, getiteld ‘TROUW’ staat symbool voor het verhaal van de Derk-Jan en Pietertje Te Rietstap. De boerderij van het echtpaar in Kloosterhaar was in WOII een thuishaven voor onderduikers en een plek waar vandaan de verzetskrant Trouw werd verspreid. De Trouw-verzetsgroep werd verraden, op 12 januari 1945 opgepakt en op 2 maart gefusilleerd bij Varsseveld. De sjaal van Derk-Jan Te Rietstap is daar later teruggevonden. De gaten in de sjaal zijn een stille getuige van het nekschot waarmee hij is vermoord.

POSES
Ook voor de tentoonstelling in Zwolle maakte Zus van Zand een nieuwe, grote POSE. Zaterdag 19 september (de laatste dag) is de kunstenares vanaf 15 uur zelf aanwezig. Komt langs!

Nieuws: Palet zomerexpo2020

Nieuws: Palet zomerexpo2020

Nieuws: Palet zomerexpo2020

Nieuws: Palet zomerexpo2020