Over Zus van Zand

Beeldend kunstenaar en illustrator

Zus van Zand studeerde aan de kunstacademie Minerva in Groningen en het Sweelinck Conservatorium in Amsterdam. Toen haar stem het liet afweten, stapte ze het bedrijfsleven in. Zichtbaar maken waarom en hoe mensen doen wat zij doen, dat werd haar thema. Ze schreef een inspiratieboekje voor communicatieprofessionals getiteld: HIER BEN IK, met de uitnodiging om communicatie te orkestreren in plaats van te dicteren.

Naast haar communicatie opdrachten is Zus van Zand actief als beeldend kunstenaar. 'In mijn werk ben ik op zoek naar de kracht van lijnen. Ik teken veel naar model. Met één streep treffen. Dat is mijn streven'. Haar modelstudies en-schetsen vormen de basis voor ander, ruimtelijk werk zoals de ‘Dansende Dames’ en 'POSES'. Werk, bestaande uit grote beelden van (corten-)staal, da tentoongesteld wordt in beeldentuinen en de Keukenhof. Met haar beelden geeft Zus van Zand uiting aan de vrijheid die zij als vrouw in Nederland geniet en aan het plezier dat ze aan die vrijheid beleeft.

Zelfportretten Zus van Zand


Zus van Zand is aangesloten bij de Beroeps Organisatie Kunstenaars(BOK) en maakt gebruik van de service die het BOKNET biedt waaronder contracten en overenkomsten. Zie hun website voor meer informatie.

Kijken en dan verbeelden wat je ziet.
Het resultaat is telkens anders.
Dat inspireert.

Zus van Zand
Maak kennis met Zus van Zand en haar werk en maak een afspraak via 06 17 23 23 90.