Expositie Better Future

Medio juli 2016- medio januari 2017

Van 11 juli 2016 tot 23 januari 2017 exposeerde Zus van Zand haar reeks portretten van Indiase vrouwen uit de regio Kutch bij Better Future in Austerlitz. Op deze mooi locatie begon haar India ervaring. "Ik werk als expert voor Women on Wings, die ook op deze locatie kantoor houdt’, vertelt ze. Women on Wings streeft naar 1 miljoen banen voor vrouwen op het Indiase platteland. In 2012 mocht ik zelf naar India om daar samen te werken met Shrujan, een business partner van Women on Wings. Op de agenda stond onder andere een ontmoeting met borduursters uit Kutch."

Borduren is een eeuwenoude traditie in Kutch die overgaat van moeder op dochter. Shrujan verwerkt het borduurwerk van de vrouwen uit Kutch in exclusieve sari’s en andere mooie producten die worden verkocht. Van de opbrengst krijgen de vrouwen uit Kutch een eerlijk en regelmatig inkomen. De kinderen kunnen naar school, de jonge vrouwen durven te dromen van een carrière als huisarts of misschien wel ingenieur.

Die bijzondere ontmoeting met de vrouwen uit Kutch heeft de kunstenares vastgelegd in een reeks portretten. Vijf ervan waren te zien in de mooie bosschuur van Better Future in het bosrijke Austerlitz.

Adres expositie
Better Future
Woudenbergseweg 41
3711 AA Austerlitz

Expositie van Zus van Zand in de Bosschuur Austerlitz

Portretten
Naast haar reeks portretten van Indiase vrouwen die ze heeft ontmoet, werkt Zus van Zand ook aan een reeks portretten van jazzzangeressen en maakt ze schilderijen in opdracht.

Bezoek het atelier van Zus van Zand en maak een afspraak via 06 17 23 23 90.