Exposeren in Persingen

19 september 2016

Afgelopen weekend organiseerde ik samen met vier andere kunstenaars een expositie in het mooie kerkje van Persingen. Te zien waren beelden van steen van Nicolette Biessels, keramische objecten van Joke Jacobs, sieraden van Adrie van der Veen, schilderijen en beelden van Nol Reuser en tekeningen, schilderijen en grafiek van mij.

Kerkje van Persingen
Net over de Waal bij Nijmegen ligt Persingen, het kleinste kerkdorp van Nederland. Er wonen maar 89 mensen. Vanuit de verte kun je het kerkje al zien liggen. Het is in 629 gebouwd en intussen een Rijksmonument. In april stond het kerkje helemaal nog in de steigers om gerenoveerd te worden. Voor ons kwam de renovatie mooi op tijd af, het kerkje zag er prachtig uit. Zowel van buiten als van binnen.

Beeldend verhaal
In het kerkje was de hele rechterkant voor mij gereserveerd. Ik had mooi de ruimte om de bezoekers mee te nemen in mijn verhaal van de Dansende Dames. Over hoe ze tot stand zijn gekomen. Naast de zeefdrukken en posters van de Dansende Dames hing ik verschillende modelschetsen op. Ook voor twee grote schilderijen die ik recent heb gemaakt en een portret van Billy Holiday was genoeg ruimte.

Ruimte invloed op de sfeer
Het is altijd spannend om te zien hoe je werk op een andere plek dan in het atelier oogt. De ruimte beïnvloedt mede de sfeer. Ook het werk van de anderen zijn van invloed. Zouden de lijntekeningen en schetsen tegenover het bonte, kleurrijke werk van Nol Reuser overeind blijven? Ja. Want de sfeer in het kerkje paste uitstekende bij mijn type werk. Zelfs een van de Dansende Dames onder het beeld van Jezus misstond niet. De reacties waren dan ook heel positief. Ik heb zelfs wat werk verkocht. Zo gaat er een tekening naar Parijs en een zeefdruk naar Zuid-Afrika. Wie weet wat daar weer uit komt.

Volgend jaar weer
Het was een mooi weekend en voor herhaling vatbaar. En dat gaat ook gebeuren. Want volgend jaar, op zaterdag 17 juni en zondag 18 juni 2017, doe ik weer mee met de groepsexpositie. Noteer het maar vast in je agenda.

PS: kun je niet wachten tot volgend jaar, kom dan eens kijken in mijn atelier. Dat kan op afspraak.

Blog van Zus van Zand: Exposeren in Persingen

Blog van Zus van Zand: Exposeren in Persingen

Blog van Zus van Zand: Exposeren in Persingen

Blog van Zus van Zand: Exposeren in Persingen

Blog van Zus van Zand: Exposeren in Persingen