Modeltekensessie in opdracht

28 juli 2017

Onlangs kreeg ik een bijzonder telefoontje. Van een man die vertelde dat hij en zijn vrouw in de Winkel van Sinkel waren geweest. Daar hadden ze mijn werk bewonderd. Van de Dansende Dames. Op mijn website vonden ze mijn modeltekeningen van ‘Anne’, ook zo mooi. Hij wilde nu graag iets van mij kopen. Als cadeau voor zijn vrouw.

Ik vertelde de man dat ik nog een paar zeefdrukken van de Dansende Dames heb. Ook de beelden zijn te koop. Maar daar ging het hem niet om. Hij wilde een modeltekening. Ik antwoordde dat hij daarvoor het beste mijn zijn vrouw naar mijn atelier kon komen. Om een tekening uit te zoeken. Ik heb er zo veel! Maar, daar ging het de man niet om. Hij wilde zijn vrouw een modeltekensessie cadeau geven. Dat was best een bijzonder verzoek. En voor mij een leuke opdracht.

Ik maakte een afspraak met zijn vrouw. Ze hoefde niet eerst kennis te maken. Ze had geen moeite met naakt en had het volste vertrouwen in mij. Ik was geraakt en voelde me gevleid. Ook ontstond een soort druk. Ik wilde natuurlijk dat het een succes zou worden.

Afgelopen dinsdag kwam de vrouw langs in mijn atelier. Met allerlei lekkers. Want het was rond etenstijd. Ik schonk er wat te drinken in en we overlegden wat ze graag wilde. Het atelier had ik met gordijnen afgeschermd voor pottenkijkers, jazzmuziek klonk op de achtergrond. De vrouw voelde zich ontspannen en kleedde zich uit. Ik nam plaats achter mijn tafeltje dat ik ook al helemaal klaar had gezet.

We begonnen met een paar korte schetsen. Om er in te komen. Voor haar, en voor mij. Een nieuw model is voor mij ook altijd even wennen. Wat maakt het model tot wie zij is? De vrouw nam sierlijke standen aan. Ze deed aan yoga. Een paar minuten 1 stand vast houden was voor haar dan ook geen probleem. We gingen een uurtje door met korte standen. Tijdens de pauze bekeken we het werk. Ze was super enthousiast. Meerdere tekeningen vond ze prachtig. Ik was natuurlijk nog niet helemaal tevreden. We gingen nog een half uurtje door.

Met een paar tekeningen ging de vrouw opgewekt naar huis. Mijn opdracht was geslaagd. Nog geen uur later kreeg ik een mailtje van haar man. Hij vond de tekeningen ook prachtig. En, ze wilden er graag nog eentje waar de vrouw een foto van had gemaakt. Wat een succes!

Het echt woont in Utrecht. Voor mij was het dus een kleine moeite om de vierde tekening te bezorgen. Ik kon zo ook gelijk kennismaken met de man. En hem bedanken voor de mooie opdracht. Want dat was het.

Om privacy redenen heb ik de namen van de man en vrouw achterwege gelaten.

Blog van Zus van Zand: Modeltekensessie in opdracht

Blog van Zus van Zand: Modeltekensessie in opdracht

Blog van Zus van Zand: Modeltekensessie in opdracht

Voor meer informatie over modeltekensessies in opdracht? Neem dan contact op met firma via 06 17 23 23 90
Wil je op de hoogte blijven van het nieuws van en over Zus van Zand? Abonneer je dan op onze nieuwsbrief!